top of page
Obrázek autoraCharlie

4 fáze měsíce, 4 vlivy na člověka

Možná si to něktěří z nás stále neuvědomují, ale pokud se vám podaří na chvíli zastavit z hektického dění ve vašem životě, tak zbystří i vaše instinkty. A s tím také zesílí i vaše smysly. Určitě se každému z nás stalo, že se nám špatně spalo, nebo se den opravdu nevyvedl podle našich představ. Už od rána jste mohli zažít zvláštní pocit a říct si, že dnes to bude opravdu náročný den.

Ptáte se, odkud se to bere? Jak to můžeme vědět? Proč tyhle dny nastanou? A jak dojdou naplnění našeho vnitřního hlasu? Někteří by řekli, že to je postavením planet, jiní Vám řeknou, že to přece jasné, měsíc.

Ano, měsíc má na člověka velký vliv, i když jak jsem již říkala, někteří z nás si to stále neuvědomují na vědomé úrovni. Když byste zapátrali, tak jednotlivé fáze měsíce nejen, že působí na naší psychiku, ale také mohou ovlivňovat i tělo., naše orgány.


Začněme novoluním.

Novoluní je odvozeno od nové fáze měsíce. Začíná se opět tvořit, zrozuje se, rodí se, vytváří se. Tento čas nás nabíjí energií a vybízí k novým nápadům, změnám. Je to čerstvý start. Avšak jak to tak bývá, můžeme se v tomto období cítit také více sami, či oslabeni. Vykročit do neznáma může vyvolávat strachy a pochyby. Proto i v tomto období nezapomínejte na něhu a jemnost k sobě samým. Osobně bych to přirovnala k narození se miminka. Přichází na svět něco nového, všude je spousta barev, nových možností, ale chce to lásku a péči k tomu, aby se lépe rostlo a neměli jsme pocit, že jsme na to všechno sami.


Když měsíc přibývá

Období, kdy se naše plány rozproudí a my jim dáváme skutečné tvary. Můžeme mít pocit, že dokážeme všechno. Energie proudí a my jsme neporazitelní. A nejen že se tak cítíme po emoční stránce, ale i naše tělo je energeticky nabité a plné rychlé regenerace.


Úplněk

Jeho síla na nás působí už nějaký ten den před jeho plným rozsahem a také ještě nějakou chvíli po něm. Já osobně občas okolo tohoto období špatně spím a pokud se vám v tomto období zdají také sny, je dobré si je ráno přehrát nanovo a zkusit zjistit jejich význam. Úplněk je mezníkem, kdy máme naše tempo trochu zpomalit a odpočívat. Je takovým nesmazatelným vzkazem, že život by měl být v rovnováze a veškerou energii, kterou jsme vyzařovali v dorůstající fázi, máme teď postupně načerpat zpět. Proto bychom měli více relaxovat a netlačit v tomto období na pilu.


Když měsíc ubývá

Zpomalme, pečujme o sebe. Dopřejme si očistu pro tělo, duši i mysl. Nastává období, kdy bychom se měli soustředit na sebe a být k sobě pozorní. Tak jako nás fáze přibývání měsíce otevírala a my se stávali extrovertní, tato fáze nás upozorňuje, abychom byli také chvíli introvertní a sami se sebou. V tomto období se můžeme zamýšlet, zdali jsme spokojení, jestli bychom chtěli něco změnit a proč.

Díky této fázi se můžeme opět připravit na fázi dorůstání měsíce, kdy aktivujeme veškerou sílu k realizací našich nápadů.


TIP: Já osobně si každý rok kupuji lunární kalendář. Nejen, že jsou v něm tipy ohledně zdraví, denního nastavení, ale také tipy pro zahradu, kdy je dobré sklízet bylinky apod.


Věděli jste, že nás nejen ovlivňuje měsíc samotný, ale také postavení planet a hvězd? V příštím článku se podíváme, jak na nás působí jednotlivá znamení a proč.


Napište mi do komentáře, jestli i vy pociťujete sílu měsíce?



15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page